Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Pic del Campo - Corredor NO



Ressenya: corredor NO al Pic del Campo vist des del pàrquing de Bonaigua.

Sortim del pàrquing de Bonaigua i comencem a remuntar les pistes de Baqueira pel lateral fins a arribar al final del telecadira de l'àrea de Peülla a 2.315 metres d'altitud. En aquest punt comencen els infernals flanquejos i els sube-baja que sortejarem com millor puguem dirigint-nos al ja intuible corredor NO del pic del Campo.
En dos llargs flanquejos ens situarem als peus del corredor, posarem esquís a l'esquena i començarem a remuntar el corredor d'uns 45-50º bastant sostinguts. A la guia de Vall d'Aran Freeride remarquen que podem trobar alguns ressalts dins del corredor i aconsellen portar corda per rapelar-los, nosaltres el vam trobar ben cobert de neu i no ens va caldrà per baixar (sí que vam veure una instal•lació de ràpel a la paret dreta del corredor).







Un cop sortim del corredor ens quedarà un petit tram d'uns 10 metres més delicats d'aresta, en aquest punt aprofitant que portàvem corda i material els vam aprofitar per encordar-nos i no tenir sorpreses (tot i així és podria fer sense).

Sortida del corredor i tramet "delicat" d'aresta.

Pics de Bassiero



Al cim gaudim de les magnífiques vistes que ens ofereix aquest cim: vall de Gerber, vall de Ruda, pics de Bassiero... Sense entretindre'ns gaire, comencem la "desgrimpada" fins a l'inici del corredor, traiem pells i a gaudir com nens fins al replà final (2.270 metres). En aquest punt posem de nou pells de foca i remuntem flanquejant alguns metres fins que veiem clar el flanqueig de baixada fins Bonaigua.