Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Degeneració Expansiva al Bisbe (180 m, 6c+)


 Ressenya original i versió 2.0


Feia molt temps que teníem fitxada aquesta via. La info que vam trobar a internet i la guia de la Nord ens indicava que podia ser una via molt bona i no ens ha decebut. Està clar que les tirades estrella són els de després de la rapissa de la segona reunió, però les dues de sota fan que la sensació d' haver-t'ho currat sigui molt més gran. Per nosaltres, val la pena fer-les en comptes d'entrar per les de la GAM, que tot i ser més fàcils, no són cap meravella. Una via que ens ha semblat boníssima, ideal per l'estiu, i que et fa pujar un cop més a l'impressionant bisbe.

Material: 12 cintes, friends petits/mitjans (nosaltres portàvem de l'alien verd a l'1 de camalot) i bagues per savines.

Equipament: les primeres dues tirades estan equipades amb pitons i bagues, a completar amb els friends i bagues sabineres. T3, T4 i T5 equipades amb espits, T6 amb alguns claus i espits.

Descripció: les dues primeres tirades amb roca a controlar i en trams força xunga. En la sortida de la R1 cal anar a buscar la fissura que veiem a la dreta. De camí, creuant la placa, trobarem un espit. R2 en arbre.
Les tres tirades següents són moolt guapes, amb molt de canto i roca bona tot i que alguna crosta encara salta destrossant els encadenes (jeje). Tot i que l'escalada és obligada està ben equipat per no patir, excepte en el 6a on potser allunyen un pèl més (millor no haver d'anar de xapa en xapa) però sense ser excessiu. L'última tirada és comuna amb la Heinz Pokorski. Dues panxes amb alguns trams de roca a controlar i no obligades.

Fisura de la L2
Sortint de la R3
Espectacular 4a tirada!!!!

Arribant a la R4 la cosa es posa més fineta...

Ja ho tenim això!!!
Sortida per la Heinz Pokorski, primer tram de IV i dos bones panxetes no sigui que acabem sobrats!!!