Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Corredor NO (couloir Banane) a la Punta Alta de Comalesbienes

Corredor NO o couloir Banane a la Punta Alta.

Sortim a les 8:30 direcció la Punta Alta i en una hora i mitja ens plantem a l'anomenada "cantera" a l'inici del barranc de Comalesbienes. En aquest punt travessem el riu cap al sud i comencem a pujar per un dens bosc de bedolls (remarcar que a l'hivern pugem per la banda contraria al camí d'estiu). Rapidament el bosc es va obrint i seguim pujant amb més facilitats fins a deixar l'estany de Comalesbienes a la nostra dreta (3h30 fins aquí).
Després d'una llarga pausa, sota un sol abrasador i sense la protecció del bosc, encarem l'última pujada de 400 m fins al cim. Un cop al coll que separa la Punta Alta i el Pic de Comalesbienes, visualitzem l'estètic corredor NO del qual no teníem coneixença (couloir Banane en algunes ressenyes).


Letals 400 metres finals d'autèntica cara sud.
Un cop al cim, al qual arribem a les 14h30, gaudim de les vistes i sense entretindre'ns gaire comencem a preparar l'improvisat descens pel corredor NO. Mirem unes ressenyes per internet, estudiem el mapa... i finalment ens decidim per aventurar-nos al "desconegut".


El corredor NO apareix al nostre davant... qui es podria resistir?

Tram d'aresta final abans del cim.

Punta Alta de Comalesbienes (3.014 m).


Encarem el couloir amb una primera part de neu pols que més endavant dóna pas a una neu més treballada pel vent. Un cop sortim del corredor, uns bons pendents de neu pols ens porten al barranc de Comalespasa per on baixem amb més cura ja que no tenim ni idea de per on sortirem. Sense gaires complicacions trobem la sortida del barranc per la banda esquerra, després d'un petit pas delicat que no tenim ni idea de com es troba en altres temporades arribem a l'estany de Cavallers.
Finalment, després de 9h i mitja d'activitat arribem de nou al cotxe amb un bon somriure d'orella a orella.

Increible baixada i neu per la cara NO de la Punta Alta.