Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.
CRÒNICA DE L'ASCENSIÓ AL PUIGSACALM I PUIG DEL LLOP 

Dissabte 6 de maig del 2017, les 9 del matí, Valldoreix, llestes per anar cap al Puigsacalm, les úniques de la SAME que ens hem animat, l'Anna i jo, encara que només som dues, les ganes no ens les treu ningú, així doncs que pugem al cotxe i cap a Joanetes hi falta gent.

Deixem el cotxe a Joanetes, el camí surt de la part alta del poble, pujant cap a Sant Romà i les ruïnes de Mas Poc, tota la ruta està força ben senyalitzada, en la major part són senyals de color groc.


Seguim pujant fins a arribar a el Barret, on agafarem el corriol de l'esquerra, per anar a buscar la Canal dels Ganxos Vells, un camí equipat, que fa de l'ascensió al Puigsacalm una sortida més atrevida, divertida i exposada.

Un cop superat el camí equipat seguim el corriol fins al Pas dels Burros, camí que va arran de cinglera i que ens permet passar a l'altre vessant de la muntanya i gaudir d'un paisatge ben diferent del que hem vist fins ara. I una última pujada ens porta fins al primer cim, el del Puigsacalm 1.512 m.


Els núvols ens respecten i ens deixen uns instants per gaudir d'unes vistes espectaculars i poder fer una clucada d'ulls.

Després del breu descans, continuem per anar a buscar el segon cim, el Puig dels Llops, des d'on podem observar el següent punt de referència l'ermita de Santa Magdalena, ja de baixada.


Per arribar a l'ermita seguim un corriol amb fort desnivell, després de l'ermita, ens dirigim cap a la Canal Fosca on hi ha els ganxos Nous un altre camí equipat que ens permetrà un fort i emocionant descens, no gens recomanable per gent amb vertigen.  

Seguirem el descens fins arribar a el Barret i enlloc de continuar pel camí de pujada agafarem un camí que baixa recte cap a Joanetes, per fer-ho més emocionant ens comença a ploure i el camí esdevé més relliscós i per tant, ens fa estar ben alerta.

Un cop a Joanetes, ho celebrem, ha sigut un dia fantàstic, una ascensió ben bonica i amb certa aventura, el temps ens ha respectat força, bona companyia i amb ganes de fer-ne un altre.

Hem anat seguint la següent ruta de Wikiloc: