Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Original a la Filigrana, 50m, 6a

La via Original a la Filigrana és ben curiosa. Per a aconseguir-la l'any 1943, els escaladors J. Mas, C. Balaguer i P. Bosquets van haver d'empescar-se un bon invent per poder protegir la placa que els separava del cim. Després d'un pas d'esqueneta van tapar un forat amb ciment, van colocar-hi un clau (més aviat filferro), van esperar una setmana i gas amunt per un terreny de dificultat força remarcable. La gent escalava molt be...
 Mentre l'escales no s'acaba d'entendre perquè els primers ascensionistes no van anar per l'aresta sud (via Normal) que és francament mooolt més assequible.

És una via místico-expo amb caiguda prou lletja sobre la repisa de la R1 fins i tot després de superar el filferro. Cal anar-hi bé de coco i amb ganes de ballar al compàs de la via. La roca és boníssima i els passos moolt elegant (i romets...)

Actualment la via té algunes expansions que semblen estar afegides a posteriori. En el primer llarg hi ha un parabol criminal al costat d'una alzina i en el segon llarg trobem dos espits que et fan escalar per la placa de la dreta de l'espero sud. Segurament, després de pensar-ho creiem que segurament la primera va fer-se per l'aresta sud despres de superar la vaumeta que hi ha a 9m de la reunió. Després del clau cimentat trobem un burí petat completament inservible. (Original?)

Cal dur friends fins el 0.75 i nosaltres vam colocar dos cops el tricam rosa.

T1
T1
T2
T2    




 Tercer rotagonista de l'ascensió, primer anclatge químic mundial??