Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Couloir Directe al Fontfreda

Pic del Fontfreda: couloir en S i Directe


Quan mires el pic del Fontfreda només pots quedar meravellat pels seus dos corredors centrals. Fa anys ja vam atacar el couloir en S així que l'elecció aquest cop estava clara, couloir Directe!
Amb un temps no gaire atractiu sortim del pàrquing de Porté Puymorens direcció al Fontfreda. En alguns moments, algunes ràfegues de vent ens colpegen amb força, tot i així l'aire no és fred i en el grup tenim clar que caldrà algu més per fer-nos enrere.
Arribem al peu del corredor i possem esquís a l'esquena, aquest cop som 4, així que obrim traça corredor amunt a un bon ritme.

Amb bona neu i bon ritme... couloir amunt!


El vent fa presència, tot i així proesguim sense dubtar...



Petit resalt al tram final.

Preparem les motxilles pel descens abans d'atacar el cim.
Al tram final del corredor trobem una petita estratura que ens farà estar atents els primers metres de baixada (problema que resoldrem després...). Prosseguim fins a la sortida del corredor i per sorpresa el vent ens dóna una treva, no dubtem gaire i pels metres que queden decidim arribar al cim.
Fotos, alegria, algun cigarret i esquís als peus! Amb una neu més que correcte i que ens dòna força confiança envers les allaus comencem a baixar el couloir i a gaudir de l'anhelat moment!

Us esperem a tots el proper 18 i 19 de març a la Cursa Bassiero!!!
Primers girs amb neu una mica ventada