Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Integral de la Portella Gran

Batent records de temperatura del mes de setembre i amb poques ganes de caminar sota l'abrasador sol, ens dirigim cap a la cara oest de la portella gran, ja que li toca ombra fins les tres de la tarda. La primera i la segona tirada corresponen a la Directa Eclipse, via oberta per companys de la SAME l'any 1980. Després caminem per la repisa balmada de la Ravic i sortim per una tirada molt bona que va zigzaguejant per entre balmes fins a arribar a la aresta més encarada al sud oest corresponent a la Senda dels Àngels. Per acabar escalem l'últim llarg de la UEC.

 


Equipament: Totalment equipada amb parabolts i algun espit.

Material: 14 cintes exprés si no fem el primer llarg en artificial.

Aproximació: des de Can Maçana dirigir-nos al pas de la Portella. Just abans de la canal a la dreta ja veurem els primers parabolts.

Descens: ràpel de 50m per la via Normal des d'un parabolt i un parell de sabines.

T1: tirada molt interessant i la més dura de la via si la fem en lliure. Comença fineta, després tomba una mica i finalment ens sorpren amb un pas de molt desplom i canto per arribar a la reunió.

T2: superem un pas molt vertical on els cantos bons de la fissura superior no són tant bons com voldríem, nosaltres no vam poder treure'l en lliure,  i seguim ja més fàcil fins a la balma que seguim cap a la dreta caminant fins a la reunió.

T3: va trampejant les balmes de la paret amb tendència a la dreta amb passos macos fins a un tros més vertical amb un pas de 6a abans d'arribar a la reunió.

T4: tot i ser un llarg curt, és de bon escalar i agradable.