Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Esquí primaveral


Arribem a l'aparcament de Sant Pere dels Forcats quan tot just toquen els primers rajos de sol. Ràpidament ens calcem els esquís als peus i comencem a remuntar les pistes direcció Cambre d'Aze. Mentre pugem ens creuem amb diferents grups d'esquiadors que ja baixen: un cop més, anem una mica tard.
Un cop al circ, veiem que a la canal central i a la de Vermicelle ja hi ha un bon número de persones pujant-hi, així que tal i com està el panorama ens decidim per un tub que veiem a l'esquerra de tot del circ, per on sembla ser que només hi ha una persona pujant. Les traces no són d'esquís, així que amb una mica de sort el que està pujant baixarà caminant i ens deixarà la canal verge. Ens apropem a la canal i la remuntem amb els esquís a l'esquena. Quan ja en portem mitja, apareix l'home solitari baixant-la amb els esquís als peus, mala sort... se'ns han tornat a avançar.
Finalment arribem a dalt de tot, i després d'un breu descans ens preparem per l'esperada baixada. Comencem a baixar per un cantó de la canal per evitar les traces del primer esquiador i poder aprofitar la neu verge que ha caigut els dies anteriors. La neu està fantàstica, digne d'un bon dia de febrer. Qui hagués dit que aquestes alçades de l'any encara gaudiríem d'aquesta neu pols!
Tot i això baixem amb molt de compte, ja hem vist algunes purgues de neu espontànies i el sol primaveral ja fa hores que pica ben fort. Ens enduem algun ensurt, però aconseguim arribar a baix tots sencers, ha estat un magnífic dia d'esquí de muntanya en plena primavera.








  .