Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Pic de la Dona per la Canal Nord

Una manera diferent, bonica i assequible de pujar al Pic de la Dona.

Desnivell total: + 750m
Canal: 300m (fins al cim) / PD (50º màxim)
Data de la sortida: 9 d’abril de 2017.

Sortim de l’estació d’esquí de Vallter (2.160m) seguint l’evident torrent que ens porta directament a la Portella de Mentet (2.409m). Des del coll baixem esquiant per la Coma de la Portella i de seguida veurem a l’esquerra el llom boscós darrere el qual comença la Coma de la Dona, per on haurem de pujar. Així doncs just baixada la pala més vertical ens dirigirem a l’esquerra per intentar no perdre alçada i fer la mínima volta. En aquest punt tornem a calçar les pells i cerquem el millor pas a l’esquerra entre els arbres fins a situar-nos al mig de la Coma de la Dona, la qual anirem pujant i de seguida ens quedaran totes les canals a mà esquerra. Nosaltres seguim avançant fins a situar-nos just a la vertical del Pic de la Dona. En aquest punt ens queden davant dues canals, la de l’esquerra és més estreta i vertical i la de la dreta que es veu més ampla, menys dreta i fa una lleugera corba a l’esquerra, és la més directa al cim. Prenem aquesta darrera, la de la dreta.

Es tracta d’una canal ampla de poc més de 300m de llargada (fins al cim) amb pendents de 50º com a molt. Creiem que és la Canal Doraimon, tot i que nosaltres hem sortit més a la dreta del que marca la ressenya d’aquesta canal, buscant la línia més directa al cim.

Des del cim del Pic de la Dona (2.704m) ens calcem els esquís de nou i baixem recte avall direcció les pistes de l’estació d’esquí i fins l’aparcament.


Pujant el torrent fins la Portella de Mentet

Enfinalt el primer tram de la canal

Les dues canals. Nosaltres prenem la de la dreta, la més ampla

Arribant al tram central de la canal

Cim del Pic de la Dona. Aleix Ferrero i Pau Farré