Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Canal central dels Encantats amb esquís (600 m, E2, D-)

Ressenya: Corredor central dels Encantats

Per fi taxem la canal central dels Encantats, una de les obligades del Pirineu!
Sortim de Pont de Suart a última hora del vespre direcció el refugi d'Ernest Mallafrè on passem la nit. L'endemà, passades les 8 ens dirigim cap al corredor, rapidament arribem al ressalt inicial on posem esquís a l'esquena i el superem sense gaires dificultats.

Detall del corredor

Bernio al ataque!



En poc més de dues hores i aprofitant la neu dura arribem al coll que separa els dos Encantats. Després d'una petita parada on aprofitem per carregar les piles i preparar el material, iniciem els últims 100 metres de grimpadeta que ens separen del Gran Encantat.

Un cop superat el ressalt, l'ample corredor ens espera!



Últim tramet més inclinat fins al coll.

El Bernat que ho ha vist clar i no s'ha encordat, ens va obrint camí fins al cim. Superem alguns trams de neu exposats, algunes petites grimpades i en poc més d'una hora ens plantem al cim del Gran Encantat: fotos, un petit mos, cigarret i cap avall que encara queda!

Comença la festa!









Ja sobre l'aresta final...



De nou al coll, ens calcem els esquís i tirem cap avall pel corredor. La neu, ja més treballada pel sol es deixa esquiar molt bé i ens permet fer els girs amb confiança. Un cop al ressalt, preparem el ràpel des d'un merlet, i amb la corda de 30 metres ens plantem al peu del ressalt.
De sobte, comença a tronar sobre els nostres caps i es posa a ploure mentre recollim la corda, tot i això, i arribats a aquest punt, ja no hi havia mal temps que ens fotés el dia!!!