Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Solstici d'estiu (250 m, 6c). Pollegó inferior al Pedraforca

Ressenya: Solstici d'estiu a la paret Nord del Pollegó Inferior, Pedraforca.

Magnífica via a la paret Nord del Pollegó Inferior del Pedraforca. Bona opció per dies calorosos, ja que la major part de la via a l'ombra (això si, durant la pujada per la tartera oblideu-vos de tenir ombra).
Via semiequipada amb claus i spits, equipació excel·lent (ni poc ni massa) on trobarem els passos més durs o exposats ben protegits. Al seguir en tot moment fissures, serà fàcilment protegible amb friends (mitjans i grossos).
En resum, una de les millors vies que hem pogut fer de moment al Pedraforca: línia lògica, fàcilment protegible, passos molt macos i un últim llarg espectacular. Totalment recomanable.

Material: 18 cintes, joc de friends (sobretot grans) i tascons opcionals.
Equipació: Semiequipada amb claus i spits, totes les reunions equipades de spits amb anelles.
Descens: Pel descens clàssic del Pollegó Inferior (caminant direcció Est) o dirigint-nos a l'Oest passant pel cim del Pollegó Inferior fins a trobar una instal·lació de ràpel que ens portarà fins a l'enforcadura (ràpel d'uns 45 metres que podem fer en dues tirades, nosaltres el vam fer d'un sol ràpel però haurem de fer molta atenció per on passen les cordes, fàcilment se'ns poden quedar travades).

L1: llarg curt i concentrat. Pujarem per una àmplia fissura on trobarem 2 petits passos més durs ben protegits amb spits. Un cop els superem només ens quedarà una petita travessa a mà esquerra. Possibilitat de protegir bé el flanqueig per evitar un gran pèndol si el segon de cordada va apurat. Reunió còmoda al costat d'un arbre.

El Mateu es va oblidar el casc... una reliquia Cassin de la UEC Barcelona ens treure de l'apuru.


Mateu treballant-se el primer llarg.


L2: enfilarem la fissura que tenim enfront jugant amb la fissura i alhora amb els cantos de l'exterior. Uns metres abans d'arribar a la sortida de la fissura podem sortir a mà esquerra de forma més fàcil. Un cop a la feixa buscarem la còmoda reunió cap a mà dreta.

2a tirada, Mateu uns metres abans del pas clau del llarg.


L3: des de la reunió ja podem veure els 2 spits que protegeixen el pas dur del llarg (pas de placa). Pugem fins a ells per la fissura fàcilment protegible amb friends grans. Un cop ens situem sota els spits farem un petit flanqueig a l'esquerra per buscar el primer spit, després d'agafar-nos d'uns petits cantos podrem xapar el següent spit i ràpidament tornar a la fissura de nou protegible. Seguirem fissura amunt fins a la reunió.

Iniciant la 3a tirada. Triple selfie!


Un cop superat el pas de placa tornem a la fissura.


L4+L5: la ressenya original marca els llargs de 45 i 20 metres, però amb corda de 60 metres nosaltres vam arribar a enllaçar els dos llargs.
Llargs fàcils sobre el IV i IV+ ben protegibles. Això si, els primers metres haurem de parar atenció amb la qualitat de la roca.

Pere començant els dos llargs de IV.


L6: llarg estrella de la via. Fissura de 45 metres molt ben protegits amb spits (a mesura que anem guanyant alçada els spits estan més a prop, cosa que s'agraeix per forçar en lliure).
Llarg mantingut, molt vertical i amb algun tram ben atlètic. Algun friend petit i mitjà ens podrà ajudar a protegir a la primera meitat del llarg.

Iniciant l'últim llarg de 6c.


Al ataque!!!








Cim del Pollegó Inferior!