Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Grand Sorbier, couloir W (4.2)

Massís: Belledonne
Duració: 1/2 o 1 dia
Alçada: 2.448 m
Desnivell + : 1.458 m
Dificultat: 40/45º mantinguts



La sortida aquí descrita és només una de les moltíssimes opcions que podem trobar als voltants dels "lacs Robert".
Sortirem del parking de Casserousse on trobarem un únic remuntador de l'estació de Chamrousse. Remuntarem l'única pista que hi ha durant poc més de 15 minuts i en una de les corbes ens desviarem bosc endins fins a arribar als llacs Robert.
Des d'aqui se'ns obrirà un ventall de possibilitats per tots els gustos i nivells: Grand Eulier, Grand Van, Grand Sorbier, Pointe de Vaudaine...

Aproximació als llacs Robert
Arribant al llac, al devant el Gran Van
En el nostre cas, vam pujar per la via normal (combe W) del Grand Van, els últims 50 metres es tornen més drets arribant als 45º, així que depenent de les condicions uns grampons s'agrairan. Com el dia no acompanyava gaire no ens vam atrevir a baixar per l'esperó oest per anar a buscar el couloir.

Pujada per la Combe W
Combe W amb el Grand Van darrere
Entrada del couloir E, tot i la bona pinta que fa, el deixem per un altre dia...
Últim tram fins al cim

Remuntada per anar a buscar el couloir W
Vam baixar per la mateixa via de pujada fins a arribar al final de la "combe" i des d'aquí vam remuntar un petit corredor (50 metres) que ens va deixar a l'entrada del couloir W.
Pells fora! I a gaudir...

El corredor es bastant continu als 45º. Trobarem una part més estreta al començament i després  es va enxamplant a poc a poc.
Un cop als llacs Robert, tocarà tornar a posar pells i remuntar uns 250 metres per les pistes de Chamrousse (per un costat), per anar a buscar l'entrada del couloir de Casserousse. D'aquesta forma evitarem els sube-baja de l'aproximació pel bosc.