Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Aromas a la Bessona inferior

A la imponent cara Est de la Bessona Inferior trobem un bon grapat de vies molt interessants on caldrà donar la talla. L'Aromas és la via més propera a l'esperó Sud i en els últims dos llargs estarem més a prop d'aquesta que de la cara est. No obstant, això no desmereix en absolut la via i en aquests dos llargs trobarem un parell de bombos amb molt de canto que es fan prou bé. Aquests contrasten amb els passos "plaqueros" i de fissura dels llargs inferiors.En resum, una via molt variada, molt guapa i prou exigent.
Aproximació: poc abans d'arribar al refugi Vicenç Barbé prenem la canal de les Bessones. La via s'inicia just entre la Vespa i la Bessona inferior. Al tanto no equivocar-se i pujar per una via més a la dreta equipada amb burils.
Material: joc de tascons i algun friend tipus alien únicament per la fissura del segon llarg.


Equipament: tots els llargs estan equipats amb parabolts i alguns burils i claus excepte el segon llarg, on trobarem expansions fins a l'inici de la fissura.
Descens: ràpel per l'Oest fins al coll amb la bessona superior i després una desgrimpada delicada o un ràpel per la canal que baixa cap al Nord.

Descripció: via molt variada on hi trobarem plaques, una bona fissura i uns bons bombos en els dos llargs superiors.
Tot i no ser una via excesivament exposada té alguns trams on haurem de saber navegar i anar amb cura.
Tot el que passa del V+ no és obligat però millor no anar-hi amb el grau molt just.