Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

22 hores de Gerber

Refugi de Gerber

 Quan tan sols portem 10 minuts “foquejant”, encara amb la Bonaigua a la nostra esquena, sentim un fort crit provinent de la carretera. Sens dubte es tracta de la resta del grup, amb el qual ens trobarem al Refugi de Gerber. Sense aturar-nos gaire estona i veient el temps que ens ve a sobre, prosseguim el nostre camí i comencem a remuntar la vall de Gerber amb l'esperança de poder saltar a la vall de Ruda i inspeccionar recorreguts per la Cursa del Bassiero.
Pujant per l’esquerra de la vall i estalviant-nos els llacs, arribem al Refugi de Gerber on esperem a la resta de companys. No triguen gaire en arribar, però el vent ja n’ha començat a fer de les seves i una boira s'instal·la per tots els colls de la perifèria. Molt a contracor i amb molt dia per davant, decidim fer bondat al refugi i esperar a l’endemà per intentar  la incursió a la vall del costat.
Entre cerveses, riures i visites al llac per omplir cantimplores, les hores van passant fins que arriba la nit. El vent no ha descansat en tot el dia, i alguns tímids flocs de neu comencem a fer presència quan anem a dormir.
L’endemà ens llevem amb un pamet de neu nova a tota la vall, tot i això el vent no ha parat ni un moment en tota la nit i això es nota perquè en tota la vall trobem zones molt ventades amb una neu duríssima. Tot i seguir molt emboirat sortim direcció el Coll de l’Estany Glaçat, però abans d’arribar-hi una fixació de l’esquí d’un dels companys rebenta i ens veiem obligats a baixar tots plegats per la mateixa Vall de Gerber amb els seus canvis de desnivell habituals.
Com que les ganes d’esquiar no es calmen mai, un cop deixada la vall enrere decidim baixar per la pala que porta a les Ares, gaudint d’un últim descens amb neu per estrenar.