Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

El Clan de los Chamanes


Veient el temps que anuncien pel litoral decidim anar a Vilanova de Meià on el cel acostuma a cuidar-nos bé. Busquem dues vies properes per fer, el Joan i el Sergi es decideixen per Migranya profunda i l’Hugo i jo ens proposem provar el Clan de los Chamanes.
  

El Clan de los Chamanes, 150m, 7a/Ae (V+ oblig.)

L1, primer tram d'Ae

Aproximació: deixarem el cotxe un cop passat el pont de la carretera que porta a la Roca dels Arcs.

Material: 17 cintes, 2 estreps i material de reunió.

Equipació: molt ben equipada amb parabolts.

Descens: farem el típic descens de la roca dels Arcs. Un cop a dalt de tot, ens dirigirem cap a l’esquerra en busca del camí que ens portarà per una canal al peu de la roca dels Arcs. Des d’aquí desfarem el camí de l’aproximació.

Observacions: molt bona via que recorre la paret en línia recta travessant un bonic i marcat sostre. Tota la via està molt ben equipada amb parabolts, sobretot els 3 primers llargs en artificial. Una bona unió d’escalada artificial i en lliure.


Descripció:

L1: comencem per una placa a l’esquerra de la Lleida (6c/Ae). Tot el tram d’artificial està equipat, però això no traurà que ens haguem de barallar per arribar a alguns parabolts.  Un cop superats els 20 primers metres d’artificial, ens quedaran 15-20 metres més de V en lliure (lleugerament cap a l’esquerra).

R0, un cop superat el primer llarg.

L2: aquest llarg arrenca amb 10 metres de 7a(A0), trobarem algun parabolt afluixat que de moment aguanta. Un cop superat aquest tram arribarem al sostre d’Ae (sortida del sostre divertida, un cop superada estarem a la reunió).

L2 i el seu gran sostre.
L3: arrencarem cap a la dreta apropant-nos al petit sostre que ens queda per superar, el primer tram del sostre el podem fer en Ae, un cop superat i si ens queden forces es pot seguir en lliure fins arribar a la reunió (6a). Llarg molt equipat.

L4: un cop en aquest llarg ja podem plegar els estreps. Llarg en lliure molt maco i que es deixa gaudir molt si encara ens queden forces, ben equipat sense treure-li gràcia a la via.

L5: últim llarg de IV on es notaran els metres de via fets i caldrà vigilar amb les pedres soltes. Des de la reunió sortirem cap a l’esquerra i continuarem en línia recta cap dalt seguint la roca per els trams més fàcils. Trobarem 3 o 4 parabolts abans d’arribar a la reunió situada en una lleixa.