Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Arrenca l'hivern!






Un any més el pont de la puríssima ha estat el tret de sortida de la temporada d’esquí de muntanya a la UEC de Barcelona.

La Bigòrra occitana ha estat enguany la zona escollida per tastar les tant esperades primeres neus del Pirineu, i una vintena de socis i sòcies de les entitats UEC de Barcelona, Gràcia i Horta les que amb els esquís recent encerats i moltes ganes de neu formàvem l’expedició.

Allotjats a la població de Lus e Sent Sauvaire (Luz-Saint-Sauveur) vam esperar que, contra tot pronòstic, el bon temps ens regalés uns grans dies de muntanya a la zona. I no ens podem pas queixar del resultat.

El primer dia junts, les inclemències del temps ens van dur a pujar al Soum des Aulheres (2.168m) des de l’estació d’esquí “Luz Ardiden”, ja que la visibilitat era prou dolenta com per no abandonar massa la pista. El següent dia l’excursió va passar per fer una visita al Llac de Gaube sortint de l’estació d’esquí de fons “Cauterets – Pont d’espagne” seguint la vall que porta a la cara nord del Vignemale. El darrer dia, ja de tornada, vam fer una breu excursió en direcció al Pic de l'Aiguillette sortint des de la boca nord del túnel de Bielsa.

Han estat uns bons dies d’esquí de muntanya, tot i les dificultats meteorològiques, i sobretot uns bons dies de convivència amb els companys i les companyes de l’entitat.

Queda inaugurada la temporada d’esquí!