Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Normal Bessona Inferior, 60m, 6b+

Després de fer la Normal de la Bessona superior fa un parell de setmanes i veure la seva qualitat havíem d'anar a fer la normal de la seva germana. La Normal de la bessona Inferior és mooolt bona però sense arribar a l'extrem de la Superior, més que res per un segon llarg amb uns burins moolt deteriorats i roca bastant dubtosa. El primer llarg és excelent, una fissura inicial molt bona que ataquem des d'un arbre i una llarga travessa més aviat fàcil.



El material que trobem a la via és força antic però podem reforçarho per tot arreu amb un joc de friends fins el 0.75, els tricams, algunes vaguetilles i nosaltres vam fer servir una v mitjana en el segon llarg. Hi ha un burí en el primer llarg que té tota la pinta de no ser de la primera ja que és moolt nou i esta a un pam de dos pitons...

La reunió original sota els burins del segon llarg es podría muntar amb flotant però nosaltres vam optar per anar a buscar la reunió de parabolts de la Brucs/Aromas.

El grau obligat deu ser V+/A1. Per fer el segon llarg en lliure de primer s'ha de tenir molt temple ja que els burins són una ronya.

T1

T2

I algunes assegurances cortesia del Jordi: