Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Couloir Nord a la Pointe Pié Bérarde, massís dels Écrins


Que millor que un bon couloir per celebrar 26 anys!

Sortim sense tenir-les totes sobre les condicions, hem vist una fotografia de la setmana anterior i sembla tenir algun tramet de roca que amb una mica de sort podrem evitar. Però el Paul no diu mai que no a un bon plan, així que amb una corda, alguns friends, i els esquís a l'esquena sortim a les 9h15 de la Bérarde direcció a la glacera de Bonne Pierre.

La cara Oest de la Barra del Écrins ens dóna la benvinguda.

Objectiu del dia: Couloir Nord a la Pointe Pié Bérarde

Mans a la obra!!


A una alçada de 2.100 metres posem els esquís als peus i prosseguim vall amunt fins que la cara Oest de la Barra dels Écrins ens dóna la benvinguda. L'impressionant paret de roca ens recorda que estem als Écrins, massís vertical, ple de roca i paradís per tot amant de l'alpinisme i l'esquí vertical.
Ja veiem el nostre objectiu, tal com preveiem a mig couloir sembla no haver-hi massa neu, tot i així pensem que podrem vorejar la banda rocosa per la dreta i sense dubtar ni un moment ens dirigim cap allà!

Mur de roca que hem de flanquejar.



Al peu del couloir, preparem els nostres arnesos, posem esquís a l'esquena de nou i comencem a pujar. Efectivament un mur de roca d'uns 5 metres ens impedeix el pas, tot i així per la dreta aconseguim vorejar i busquem un emplaçament per muntar un rapel pel nostre descens. Un cop localitzat el millor lloc, cosa que no és fàcil amb la roca de mala qualitat que predomina als Écrins, seguim pujant fins a la part superior del couloir.


Part superior del couloir.... quina baixadeta ens espera!

"Plateau" i últims metres abans d'iniciar el descens.

Preparem bé la corda que no volem sorpreses!

Un cop sortim del couloir, arribem a un petit "plateau" on acabem de pujar fins un petit coll a una alçada de 3.102 metres. Els dies no són molt llargs i com no volem sorpreses de baixada, ens preparem rapidament per començar el descens.

Yihaaaaaaaaaa!

Neu espectacular tenint en compte les condicions d'aquest inici de temporada.

Preparem el rapel per evitar sorpreses...

Desgrimpadeta i cap abaix!!!!

Comencem el descens amb una neu 5 estrelles a la part superior del couloir, un cop al punt delicat, preparem la corda, i desgrimpem la part més delicada assegurats amb la corda. Per sort no hem tingut cap sorpresa i tot ha anat com planejàvem. Amb una bona catifa de neu acabem de baixar tota la vall i a les 17h35 ja de nit, arribem a la Bérarde. Grandíssim dia d'esquí, amb unes condicions excepcionals que mai hauríem imaginat!

Arribada a la Bérarde.