Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Jardiland al Rocher du Midi i Béatrix a Presles

Visitem dues de les millors zones de roca calcària de la regió de l'Isère als Alps francesos. Dues vies molt continues en el 6b on la seva bona equipació (sense ser excessiva) ens deixarà gaudir de l'escalada al 100%.

Jardiland (200 m, 6b+)

La via està situada al Rocher du Midi, un gran mur de roca visible des de tota la vall del Grésivaudan. En aquesta paret ja vam realitzar la via Miditerranéenne, els bons records de la roca i el gran ambient que envolta tota l'escalada, fan que hi tornem encantats.

Material: 15 cintes.
Equipació: Completament equipada. R2, R3, R5 i R6 equipades per rapelar.
Descens: Rapelant per la mateixa via.
Observacions: Grau exigent.

Bonica via que obliga a escalar i anar tranquil en el sisè grau si volem gaudir de la via. Llarg 1, 3 i 6 excepcionals. Bona roca en quasi tota la via, sobretot en els llargs difícils. Una excel·lent opció per dies no molts calorosos, aproximació llarga però ben bonica (1h-1:30h) amb unes vistes fantàstiques de tot el massís del Belledonne.


Inici de l'aproximació.
Un cop sortim del bosc la panoràmica del massís del Belledonne està assegurada

R4

4a tirada. 
5a tirada de 5c/6a, no confiar-se gaire... Bonica trave lateral on possem l'unic tascó de la via. 
Iniciant els ràpels de baixada amb el Mont Blanc saludant desde l'horitzó.

Béatrix (200 m, 6b+)

Via situada a la gran escola de Presles al massís del Vercors. Mítica zona d'escalada esportiva i via llarga, una especie de Vilanova de Meià, molts sectors d'escalada esportiva de tots els graus i una gran paret de 200 metres on tenim vies llargues per a tots els gustos i nivells.

Material: 13 cintes.
Equipació: Completament equipada. Reunions no equipades per rapelar.
Descens: Caminant fins el cotxe (20 min).

Magnifica via de 200 metres de 6b continu sobre una roca magnifica. Els bons cantos no faltaran en tota la via, els llargs de 6b+ es deuen al lleuger desplom que trobarem en alguns llargs. Ben equipada per deixar-nos escalar amb total comoditat (ni poc ni massa). Llargs 3 i 8 increïbles, roca de primera, lleuger desplom i mooolta llargada. Com a punt dèbil: les dues vires que trobarem al llarg de la via que li resten una mica d'ambient (hi haurà qui ho agraeixi i qui pensarà que li resta emoció).

És l'única via llarga que hem realitzat a Presles, tot i així li recomanaria totalment a tots aquells que escalin tranquil el 6b/6b+.

Arribant a la R2.

L3, 45 metres de 6b+ increibles, canto i desplom!

L8, un altre llarga tirada de 40 metres.


Arribant a la R7.