Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Chopper + Chopperior, 280m, 6c. Mallo Pisón

Ressenya: Chopper + Chopperior


Aproximació: completament lògica des de l’aparcament del poble de Riglos.

Material: 15 cintes exprés.

Equipació: ben equipada amb parabolts.

Descens: per baixar del cim del Pisón caldrà anar a buscar un primer ràpel d’uns 60 m que ens deixarà al coll d’aquest amb els Volaos. En aquest punt tenim dues opcions: continuar baixant pel descens dels Volaos o per la banda del coll que dóna al Circo de Verano.
La nostra elecció va ser la segona, ja que pels ràpels del volaos és més probable que hi pugi gent. Tres ràpels d’uns 60 metres equipats amb parabolts amb anelles.
Més a la dreta mirant cap al nord, també trobarem unes instal·lacions de ràpel paral·leles a les anteriors però amb ràpels de 30 metres.

Observacions: via amb bona roca en tot el seu recorregut, llargs agradables d’escalar. Tot i el seu bon equipament en els llargs durs haurem de fer passos obligats entre xapa i xapa.
Segons algunes ressenyes des de la R5 podem escapar-nos anant cap als Volaos, nosaltres no vam veure molt clara aquesta opció (això no treu que no es pugui fer), però arribats en aquest us animem a acabar la via per la Chopperior.


Descripció:


Ll1: comencem la via pel marcat esperó de la dreta del Pisón i anirem superant les petites panxes típiques de Riglos. El camí ens l’aniran marcant les expansions en tot moment. (V, 30 m)

Ll2: semblant a l’anterior però un pèl més dur en algun moment. (V+, 35 m)

Ll3: sortim de la reunió cap a la dreta i després recte amunt on una panxa ens recordarà la graduació del llarg. (6a, 25 m)

Ll4: tirada guapa que va sortejant zigzaguejant les panxes més marcades. (V+, 35 m)

Ll5: últim llarg de la Chopper. Començarem amb tendència a la dreta anant a buscar una marcada panxa on trobarem el pas dur del llarg. (6b, 25 m).

Ll6: anirem superant desploms fins a arribar a un més pronunciat. El pas dur es troba en sortir d’aquesta panxa on trobarem a faltar els cantots típics de Riglos i algun que altre peu. Amb una baga o vàries cintes podrem trampejar una mica el pas.
Un cop superat aquest pas, ens quedaran dos panxetes més i muntarem reunió en una amplia rapissa. (6c, 40 m)

Ll7: tirada molt llarga de continuïtat sobre una placa vertical, per gaudir-lo. (6a, 50m)

Ll8: sortim recte amunt i superarem un parell de panxotes abans d’arribar al cim, podrem muntar reunió en alguna de les sabines que trobarem. (V, 40m).