Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Verdaguer-Sasot 6a+/A2. Cap de l'Arc

Ressenya: Verdaguer-Sasot al cap de l'Arc.


Pels assidus de Montserrat, més d'un cop haurem mirat aquesta gran fissura amb forma d'arc preguntant-nos quina via la recorrerà...

La Verdaguer-Sasot és una gran via oberta per companys de la SAME de la UEC de Barcelona el 1985. Combina uns primers llargs impressionants d'escalada atlètica junt amb una segona part d'escalada artificial i roca delicada on haurem de controlar més el cap que els músculs.



Aproximació: des de can Maçana tirem pel camí de l’Arrel i abans de passar la cadireta tirarem recte amunt per un corriol. (El mateix que duu a la CADE de la Roca92) Un cop trobem la paret tirarem a la dreta fins a trobar el peu de via.

Material: unes 25 cintes exprés si fem la cinquena tirada completament en artificial, joc de friends fins al C4 i si volem el C2 i C3 repetits, discret joc de tascons i uns 8 claus variats.


Cap de l'Arc des del camí de l'Arrel

T1: un cop a peu de via comencem per la marcada fissura que veiem a l’esquerra. Per accedir-hi haurem de superar un passet desplomat (V). Després del primer espit hi ha un clau rovellat que costa veure. Hem d’estar atents i anar a buscar un gran arbre en travessa a la dreta abans que la fissura es torni trencadissa.
Muntarem reunió per sobre de l’arbre.


Primera tirada, avançar per la fisura esquerra.

T2 + T3 + T4: tres tirades molt semblants, canto, canto i més canto… sincerament excepcionals! Podrem disminuir l’exposició al gust ja que els friends entren a caldo. Al final de la quarta tirada farem un pèndol d’uns 4 metres des d’un parabolt amb anella.





Canto, canto i més canto...

T5: tirada on avançarem en artificial seguint una evident fissura. Els forats per pitonar estan molt clars i són força bons. Nosaltres vam clavar 4 claus i l’últim terç de la tirada vam haver de fer-ho en lliure entretingut (V+) per falta de material (alguns claus més), si no podem proseguir en artificial fins a la reunió.
Farem reunió d’un parabolt i burils a dojo.


T6: continuarem per la fissura en tècnica combinada (V+/A1). De seguida veurem la reunió a la placa de la dreta.


T7: continuem recte amunt per roca força delicada i quan perd verticalitat tirarem a la dreta fins a trobar un buril. Tirem recte amunt superant l'última dificultat que ens posa la via. En moltes ressenyes la marquen d’A1, a nosaltres ens va sortir de V+.


Descens: ens dirigim cap al refugi Vicenç Barbé i des d’allà cap a Can Maçana.