Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Via del Quatre, Vilanova de Meià

Ressenya: Via del Quatre, Vilanova de Meià

Material: una quinzena de cintes exprés, una recuperable, semàfor d’aliens,  camalots fins l’u i un petit joc de tascons petits/mitjans ens podran ajudar força.
Equipament: hi ha dues parts molt diferenciades en la via: la primera (Ll1 i Ll2) equipada amb parabolts i algun clau; i la segona,  semiequipada amb material divers.
Observacions: oberta el 1980, és una via de tall clàssic en la segona part, i les vies que s’hi han obert posteriorment s’hi acosten molt, fins i tot massa en algun punt. Tot i que el primer tram pot semblar més exigent pel grau d’escalada en lliure, és en la segona part on trobarem els passos més obligats (V+/6a) i on hi ha més espai entre assegurances.
Traçat: la via busca tota l’estona el recorregut més fàcil,  cosa que ens farà fer  ziga-zagues.
L1: Comença amb tendència a la dreta sobre el V+, amb un pas de 6b protegit amb un clau, es pot fer sense cap problema en A0. Després del passet cal tirar cap a la dreta per terreny ja fàcil fins a la primera reunió (IV).
L2: Sense gaire dificultat a l’inici, quan ja ens trobem sota els sostres es transforma en un 6c (o A0) molt ben assegurat. Passat el sostre ens trobem amb un diedre maco i agraït fins a la reunió, que es troba a la dreta un cop disminueix la verticalitat. A partir d’aquí, canvia completament la tònica de la via.
L3: Comencem amb una travessia cap a la dreta sense gaire complicacions i quan trobem una savina tirem cap amunt superant un muret (V) per després tornar cap a l’esquerra fins que encintem un clau. En aquest punt enfilem recte cap amunt (V) fins una reunió opcional que no recomanem de fer. Si decidim continuar,  ens desviem cap a la dreta per un dels passatges que ens van semblar més macos de la via (V+) fins arribar a la reunió.
L4: S’inicia amb un pas de V+/6a protegit amb un parabolt però que caldrà escalar. Després, anem tirant per terreny vertical fins a una lleixa on farem la reunió força a la dreta (comuna amb la Chica del Martini)
L5: Caminem per la lleixa fins una panxeta amb un clau que ens marca on cal començar a pujar. Després de passar-la hi ha una placa que es fa tranquil·lament  fins que arribem a un pas obligat (V+/6a) protegit amb un cap de burí. Poc per sobre del pas trobem la reunió.
L6: Es fa sense cap complicació i només es tracta d’anar fent amb tendència a la dreta fins arribar a la reunió.
L7: Per acabar avancem a la dreta en una travessa completament horitzontal (III) fins que veiem que podem pujar pel lloc més fàcil, on ens barrarà el pas una placa força llisa però tombada just abans de la reunió.
 Descens: caminarem cap a la dreta per una lleixa fins a trobar el camí que baixa cap a la dreta de la Roca dels Arcs (direcció Nord-Est).