Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Explotant Cambre d'Aze



Un altre cop va arribar el cap de setmana, era hora de posar en pràctica els plans pensats durant la setmana.

Aquest cop  la gent de la SAME de la UEC de Barcelona vam anar de nou a Cambre d’Aze. Som diversos grups amb diferents plans.

La Laia i l’Esquerre van pujar pel llom de la dreta del circ fins al cim de Cambre d’Aze. Literalment des del pàrquing de les pistes, tot recte cap a munt seguint el circ fins al cim.

Els altres vam pujar cap als peus de les canals, de moment pintava que la neu estaria bé. Un cop a sota les canals ens vam separar.

El Sergi, l’Adrià i el Jordi van anar cap a la Vermicelle. Hi havia bastanta neu, per sort algú ja havia pujat i la traça ja estava oberta. L’ascensió es va fer sense problemes, però a la part final hi ha roca i es pot evitar per l’esquerre i per la dreta, és millor anar per l’esquerre (també és més evident) ja que per la dreta fa un pel més de pendent i es formen cornises. En aquesta ocasió van pujar per la dreta i el Sergi va suar per obrir la traça d’aquell últim tram.
Després van gaudir d’un fantàstic descens, gràcies a la bona qualitat i quantitat de la neu, amb una mica de pressa ja que el temps semblava que empitjorava. Al ser estret i inclinat s’ha de vigilar una mica de no tirar-s’ho tot per sobre però es baixa bé.


Descens de la Vermicelle

L’Albert, el Pere i l’Enric vam pujar per la Gigoló i baixar per la central. La neu estava genial per pujar i n’hi havia tanta com per poder saltar-se el parell de passos mixtes de roca i neu que hi ha. El primer es pot superar per la dreta sense cap mena de problema i el segon ni es veia, la neu cobria tota la roca. A l’últim tram final la pendent arriba als 60º d’inclinació, a la sortida si qui hi havia un pas de roca inevitable. Vam treure la corda i des d’un replà molt petit improvisat pel Pere ens vam assegurar, però el pas es pot superar sense problemes.
Al sortir de la canal va pujar una mica de boira i va començar a nevar, així que calia espavilar una mica per baixar, van anar cap a l’entrada de la canal central, és fàcil de trobar ja que és just la següent entrada anant cap a l’esquerre sortint de la canal. Comencen a baixar i la neu està fantàstica! Però es recomana tendir a anar per l’esquerre de la canal ja que per la dreta hi han més pedres i si no hi ha moltíssima neu hi piques. Van baixar amb algun cop a l’esquí però gaudint moltíssim.


Es vam retrobar tots al pàrquing, morts de gana vam anar tots junts a menjar un bon plat combinat i un cafè per no adormir-nos durant la tornada.

Pujant el corredor Vermicelle

Corredor Gigolo



De camí al cim de Cambre d'Aze pel llom