Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

La màgia de la cara nord

Crònica del pont de la Puríssima



Si algú pensava que perquè el pont de la Puríssima fos curt ens quedaríem a casa... és que no ens coneix prou. Convocades per la SAME, una vintena de persones han pres aquests tres dies el petit poble d’Arreau (a la vall occitana d’Aure) com a base d’operacions de tot tipus d’activitat de muntanya. La màgia del paisatge hivernal a la cara nord del Pirineu és massa captivadora.

La primera parada ha estat una sortida conjunta a la zona de Peyragudes, on amb una neu pols espectacular vam remuntar la vall, ascendint fins un dels collets de la “Cresta dels sis pics”, amb un darrer tram de canal estreta, per gaudir d’un dels millors descensos dels pocs dies que portem de temporada: una neu increïble en un entorn preciós. Mentrestant la nostra cordada estrella prenia una altra ruta i s’enfilava picant gel a les conegudes cascades i canals de la boca nord del túnel de Bielsa.


Amb 2.712m d’alçada i més de 1.300 de desnivell des del cotxe, el cim del Monfaucon va ser una de les activitats estrella del segon dia, que juntament amb una jornada d’esquí alpí a les pistes de la vall i una excursió amb raquetes de neu, van ser les culpables de que tothom arribés trinxat a l’apartament, però molt satisfets d’haver viscut un gran dia d’activitat.

La qualitat de la neu a la cara sud del Monfaucon i l’Arbizon no estava per tirar coets, però tot i així era prou acceptable; una fina crosta amagava una neu massa dura en algunes zones, que en les cares més exposades al sol acabava transformada en una pasta encara no prou enganxosa per suposar un problema per fer una bona baixada. Vaja que a vegades ens queixem massa...

Com que tornar a la rutina és molt dur, sempre cal apurar fins el darrer moment, per això just abans de creuar de tornada el túnel transfronterer un grup encara va aprofitar per fer la darrera pujada i descens seguint la ruta del mític Bataillance.

Aquest any hem estat de sort i la temporada s’ha avançat molt, el pont de la Puríssima no ha estat el tret de sortida, però sí que podem dir que ja tenim la temporada de neu consolidada...

A gaudir-la!

Primer dia, zona de Peyragudes i boca nord









Segón dia, Monfaucon (2 712m)








Últim dia, boca nord direcció al Bataillance






1 comentari:

P_ep! ha dit...

Si señor!!
A la uec ens agrada baixar.
I a mi veure que pugeu amb força. I sobre tot sense la febre mediàtica del "ràpid i lleuger"