Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Corredor Vermicelle amb esquís, Cambre d'Aze



El panorama des de Puigcerdà no és gaire encoratjador, fa setmanes que quasi no neva, i al paisatge ja es noten les conseqüències. Tot i això sortim direcció Cambra d'Ase amb els ànims ben alts i la idea de pujar el circ pel corredor Vermicelle, la baixada serà un altre història.
Remuntem les pistes des d’Eina amb força neu (vist el panorama), sembla que a mesura que pugem la neu va millorant, poc a poc anem trobant alguna que altra zona amb neu pols i els nostres ànims no decauen.
Comencem a veure la Vermicelle des de la llunyania, i sembla que té bona pinta! Com a mínim té neu tota ella. Ens aproximem a la canal “gaudint” de tot tipus de neu... una mica pols, ara crosta, placa de neu dura i tornem a la pols... Finalment ens traiem els esquís als peus del corredor, els posem a l'esquena i comencem a obrir traça corredor amunt.

Aproximant-nos cap a la Vermicelle

El Pau es curra tota la canal al capdavant del grup (si els veies Kukuczka!), nosaltres al seu darrere anem fent broma i gaudint de la bonica escala que deixa al seu darrere. De tant en quan ens fem unes “rises” veient el seu patiment quan fa 4 passes per guanyar-ne 1 d'alçada.
Passada una hora arribem al capdamunt del corredor, amb un tram final de 15 metres amb força poca neu – trobem una barreja de sorra, pedres i neu – Gaudim de les vistes i agafem forces menjant algun que altre polvoró nadalenc mentre discutim per on baixarem. Al final ens dividim en dos grups: l'Enric i el Pau baixaran per la canal central, i l'Orrit i jo decidim aventurar-nos per la mateixa Vermicelle.

Els primers metres de baixada els fem amb els esquís a l'esquena ja que no hi ha prou neu al corredor. Un cop passats aquests 15 metres més delicats ens calcem els esquís i comencem a baixar la canal amb molta calma.

Primers girs
Sincerament no és la baixada més estètica que hem fet a les nostres vides, ja que baixem mitja canal de costat ja que casi ni caben els esquis, tot i això gaudim molt del corredor i arribem a baix amb una immensa alegria, bàsicament per seguir sencers i no haver-nos tirat cap placa de neu per sobre.
Ens reunim amb la resta del grup, i acabem de baixar fins al pàrquing, amb una espantosa neu crosta-dura.

Ha sigut un grandíssim dia d'esquí per tots, cadascú gaudint la muntanya al seu nivell i tenint en compte la neu que hi ha ara... podem dir que hem triomfat!





                                                           Últim tram del corredor


L'equip al complert