Aquest és el blog de la SAME de la UEC de Barcelona. Es tracta de publicar piades, comentaris, noves ressenyes, itineraris.... I tot allò que cregueu interessant de publicar.

Lleida, 210m, 6b (V/Ae)


Ressenya via Lleida. Per: Mateu Maglia

Aproximació: Aparquem el cotxe passat el pont, creuem el riu i ens dirigim, tot pujant,  cap a la paret. Un cop prop de la paret agafem un caminet que va vorejant-la fins que veiem l’ inici molt lògic de la via. Per a localitzar la via ens podem fixar en un marcat diedre amb  bastantes  plantes que hi ha a l’esquerra de la via o en un marcat desplom triangular que es troba entre el diedre amb plantes i l’inici de la via.

Material: 10 cintes exprés, joc de tascons i/o alguns friends petits i mitjans.

Equipament: Via semi-equipada amb claus i parabolts. Reunions equipades per a  rapelar.

Observacions: Anar amb compte si hi ha cordades per sobre ja que en els dos últims llargs la roca és bastant descomposta i poden caure pedres considerables.

Descripció:

L1: Comencem a pujar per una fissura amb tendència a la dreta. Un cop acabada la fissura farem un petit flanqueig cap a la dreta on trobarem la reunió.(IV+, 2 claus, 20m)

L2: Sortim de la reunió amb força tendència a l’esquerra en direcció a una savina, sota la qual farem la reunió.  (V, 3 claus i 2 parabolts 40m)

L3: Marxem de la reunió cap a una forta panxa força assequible i protegida amb un clau. Continuem verticalment fins a fer la reunió en una còmode lleixa. (V+, 4 claus i 1 parabolt, 30m)

L4: Ens enfilem per l’esquerra de la placa desplomada de 6b ben protegida, un cop superada ens dirigim cap amunt per una fissura agraïda d’escalar i d'equipar fins que trobem una forta panxa. En aquest moment tirarem cap a l’esquerra on farem la reunió. (6b, tres parabolts i 2 clau, 40m)

L5: Ens enfilem per una xemeneia i continuem recte amunt superant uns blocs. Un cop superats, ens trobem en una placa que escalem en tendència a l’esquerra fins arribar a la reunió. (IV+, llarg net, 40m)

L6: Sortim recte cap amunt per un terreny amb roca dolenta fins arribar a un gran replà on aprofitarem una alzina per a fer-hi la reunió. (IV, llarg net, 40m)