Mar de pedra a la miranda dels óssos

La muralla nord-oest d'Agulles es sinònim de verticalitat, ambient i poques vies que regalin res. Un bon exemple el trobem en l'anterior piada que vàrem fer de la via Verdaguer-Sasot i el seu característic arc.
La Mar de Pedra a la monòlitica paret de la Miranda dels Óssos permet gaudir d'aquest ambient tan característic sense patir en excés, ja que és una via gens exposada i solca la paret blanquinosa pel bell mig sense trobar-hi cap lleixa o reunió no penjada per fugir del buit. Tot i ser una via sense dificultat tècnica elevada cal comptar un horari llarg ja que és una via prou feixuga. A la Guia d'escalades del vessant nord del David Hita està descrita com a bona via per practicar amb els estreps sense gaire compromís, i té tota la raó, ara bé, una cordada molt poc rodada amb l'escalada artificial té números de sortir de nit.


Ressenya de la via

Aproximació: Des de Can Maçana prenem el GR-172 direcció al monestir i poc despres de passar per sota l'agulla, a l'alçada de les Dues Puntes, ens desviem per un camí vertical amb alguna corda fixa que ens porta a peu de paret.

Material: unes 25 cintes, cinc plaquetes recuperables i dos ganxos de punta (els gota d'aigua de petzl van perfecte). Guíndola molt recomanable/indispensable.

Equipament: parabolts i espits.

Descens: desgrimpada per la cara sud de l'agulla per anar a buscar la canal entre l'Agulla dels Óssos i l'Agulla de l'Arbret.

Descripció: guanya el cim amb escalada artificial equipada amb passos d'ungla picats entre mig. Hi ha molts passos de ganxo que podrem evitar si sabem pujar a últims d'estreps decentment.

L1: és el llarg més entretingut, molts ganxejos. 45m

L2 i L3: llargs més senzills on només haurem de fer un pas de ganxo obligatori en cada un i col·locar algunes plaquetes. 25m i 40m
 
Ambient a la R3
L4: comencem per un tram d'artificial equipat amb alguna plaqueta recuperable per tombar cap a l'est i fer una sortida en lliure de IV+ senzilla fins al cim. 50m 
Ombres al quart llarg.
L5: llarg fàcil però amb roca a controlar. Primer anirem a buscar una assegurança a la dreta i després a l'esquerra. 20m

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada